top of page
  • Writer's pictureMichal Gašparovič

Xiaomi Redmi Note 12 cena a recenzia


Xiaomi Redmi Note 12-cena-a-recenzia

Hľadáte mobil s veľkým displejom, skvelou kamerou aj dlhou výdržou? Všetky požiadavky sa pretínajú v Xiaomi Redmi Note 12. Celkovo parádny dizajn zvýrazňuje 120 Hz displej alebo výkonný 8-jadrový procesor, ktorý zaistí rýchlu prácu s aplikáciami a plynulé hranie hier. Rovnako poteší pohodlné odomykanie smartfónu Xiaomi Redmi Note 12 pomocou čítačky odtlačkov prstov na bočnej strane.

Dnes si prečítaš nasledujúce témy:

  1. Xiaomi Redmi Note 12 cena

  2. Xiaomi Redmi Note 12 popis a špecifikácia

  3. Xiaomi Redmi Note 12 recenzia a hodnotenia


Xiaomi Redmi Note 12 cena


Telefóny Xiaomi Redmi Note 12 sa na Slovensku predávajú za cenu od približne 150 eur za Redmi Note 12 4G, okolo 300 eur v prípade Redmi Note 12 5G a čosi viac v prípade Redmi Note 12 Pro 5G. Ide o rozumný pomer cena/výbava, ktorý môže ešte zatraktívniť nejaká akcia.


Ak je to v možnostiach vášho rozpočtu, odporúčame vám siahnuť po Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G, ktorý ponúka atraktívny a všestranný pomer cena/výbava.


V prípade obmedzeného rozpočtu je správna voľba Xiaomi Redmi Note 12 v 4G verzii. Jeho cena je značne nižšia porovnaní s 5G verziou a hoci má o niečo nižší výkon, z praktického hľadiska nie je rozdiel až tak citeľný a plusom je novší Android. Xiaomi Redmi Note 12 5G je dobrou voľbou, pokiaľ kupujete mobil u operátora, kde ho môžete získať výhodnejšie vďaka dotácii od operátora.



Xiaomi Redmi Note 12 špecifikácia a popis


Mobilný telefón Xiomi Redmi Note 12 4 GB/128 GB je odetý do slušivého kabátu rovnako ako vyšší rad Pro. Na prednej strane sa nachádza 6,67-palcový displej s rozlíšením 2 400 × 1 800 a predná šošovka fotoaparátu pre selfie. Na zadnej strane sú umiestnené 3 šošovky fotoaparátu, kde hlavná disponuje rozlíšením až 50 Mpx.

O plynulý chod telefónu sa stará pokročilý 6 nm procesor Snapdragon 685 a pamäte 4 GB RAM a UFS 2.2 64 GB ROM. Xiaomi Redmi Note 12 podporuje rýchlonabíjanie a je vybavený aj 3,5-mm konektorom pre slúchadlá. Kapacita batérie tohto mobilu je 5 000 mAh.

Xiaomi Redmi Note 12 cena

Kvalitný displej


Telefónu vládne Amoled displej o veľkosti 6,67'' s rozlíšením 2 400 × 1 800 FHD+. Vďaka tomu budú na displeji vierohodne vykreslené všetky detaily, vrátane kontrastných čiernych odtieňov a výrazných farieb. Prezeranie fotografií, sledovanie videí alebo hranie hier bude skutočným zážitkom.

Svižný chod


O plynulý chod Xiaomi Redmi Note 12 aj pri náročnejších operáciách alebo viacerých úkonoch naraz sa postará kombinácia pamätí 4 GB RAM a 128 GB ROM. Telefón poháňa aj 6 nm procesor Snapdragon 685 spoločnosti Qualcomm.

Trojitý 50Mpx fotoaparát


Na zadnej strane Xiaomi Redmi Note 12 sú umiestnené 3 šošovky fotoaparátu. Hlavný objektív dosahuje rozlíšenie až 50 Mpx. K dokonalým snímkam dopomáhajú aj 8-Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 2-Mpx makrofotoaparát. Ľahko tak vytvoríte snímky ako profesionál, a to aj za zhoršených svetelných podmienok.

Rýchle nabíjanie


Doba dlhého nabíjania je preč. Vďaka moderným technológiám ako Mi-FC a MMT je možné mobilný telefón Xiaomi Redmi Note 12 nabiť skutočne rýchlo, a nie je tak nutné čakať dlhé hodiny.


Xiaomi Redmi Note 12 recenzia

Displej, čo chráni vaše oči


Inteligentné automatické nastavenie jasu pri náhlej zmene okolitého osvetlenia pomáha chrániť zrak používateľa. Jas displeja sa jemne upraví a nedojte tak k oslneniu. 4 096 úrovní nastavenia jasu umožňujú plynulé a jemné stmievanie obrazovky.

Výdrž batérie


Xiaomi Redmi Note 12 je vybavený batériou s kapacitou 5 000 mAh. Výdrž batérie je dôležitým parametrom pri výbere telefónu. Udávaná výdrž tohto telefónu je 1,35 dňa používania, čo zodpovedá 31 hodinám volania, 21 hodinám sledovania videí alebo 9 hodinám hrania hier.


Xiaomi Redmi Note 12 recenzia


Celkovo Xiaomi mierne v Note 12 vylepšilo Note 11 po každej stránke, aj keď je škoda, že zachovalo pamäť na 4 GB a nezvýšilo viac procesor. Ale pre nenáročných používateľov to postačí a zároveň je to dizajnovo veľmi pekný mobil so slušným displejom. Za cenu pod 200 eur to nie je zlá ponuka, ale ak budete chcieť od Xiaomi viac, pozrite sa na napríklad na Note 12S za 250 eur.


V podobnej cenovej kategórii ako Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G sa nachádza aj najnovší smartfón od spoločnosti Samsung. A34-ka prichádza na slovenský trh v dvoch verziách: 6+128 GB a 8+256 GB. Cenovo zaplatíte za prvú verziu 389 €, zatiaľ čo za výkonnejší model až 459 €. Samsung sa chváli aj zlepšeným optickým stabilizátorom obrazu (OIS) a digitálnym stabilizátorom (VDIS). Môžu sa vám pri zhotovovaní fotografií aj triasť ruky, no na výsledku to poznať pravdepodobne nebude.


Toto sú podľa hodnotení a recenzií výhody Xiaomi Redmi Note 12:

  • Slušný výkon

  • Dizajn

  • Cena

  • Obsah balenia

  • Prispôsobiteľnosť systému


Toto hodnotia recenzie Xiaomi Redmi Note 12 ako nevýhody:

  • Android 12

  • Nie najlepšia výdrž

  • Lesklé sklo na zadnej strane



Časté otázky

Aká je cena za nový Xiaomi Redmi Note 12?

Xiaomi Redmi Note 12 dnes môžete zohnať už od 150 eur. Ak si však chcete dopriať model s vyššou kapacitou, jeho cena môže byť o trochu vyššia, až niekde okolo 300 eur pre model s najvyššou kapacitou. Odporúčame pozrieť náš porovnávač cien, aby ste si nový Xiaomi Redmi Note 12 kúpili za najlepšiu možnú cenu.

Aká je recenzia na nový Xiaomi Redmi Note 12?

Predáva nový Xiaomi Redmi Note 12 Alza alebo Nay?

Zoženiem nový Xiaomi Redmi Note 12 na Bazoš?


Xiaomi Redmi Note 12

Prečítaj si recenzie a hodnotenia ostatných mobilov a mobilných telefónov na našej stránke. Okrem toho píšeme aj o notebookoch a počítačoch. Rozhoduješ sa, ktorý model si kúpiť a kde? Čítaj naše články, ktoré ti určite pomôžu.


Prečítaj si aj recenzie a hodnotenia na iné mobily, ako napríklad Apple iPhone 14 alebo Samsung Galaxy S23.


Kde nakupovať kvalitnú elektroniku za prijateľné ceny? Zo všetkých e-shopov určite odporúčame nakupovať v overených a s dobrými recenziami. Mnohé z nich ponúkajú rýchle dodanie, super ceny, rôzne akcie aj zľavy. Ich zoznam nájdeš na našej stránke.

berghoff

Elektro SK - svet elektroniky vám prináša tie najnovšie správy a dôležité informácie zo sveta elektroniky. Zaujímavé novinky, aktuálne ceny, recenzie, porovnania a hodnotenia rôznych produktov. To všetko kazino nájdete na našom v webe v týchto kategóriách: mobily, počítače, notebooky, herné PC, tablety a ďalšia elektronika. Čítajte pravidelne a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o elektronike.

© 2023 Elektro-sk

info@elektro-sk.sk

bottom of page