top of page
  • Writer's pictureMichal Gašparovič

Samsung Galaxy S20 cena a recenzia


samsung-galaxy-S20-cena-a-recenzia

Samsung S20 vás jednoznačne uchváti svojim fotoaparátom. So 64 Mpx objektívom zachytíte každý detail tak ostro a živo, že nebudete veriť svojim očiam. Fotografie si môžete približovať a nachádzať na nich ďalšie a ďalšie maličkosti, ktoré ste si pri fotení vôbec nevšimli. Skvelé rozlíšenie má aj video, ktoré disponuje rôznym režimami a vychytávkami. Všetko je zabezpečené inovovanou technológiou Knox, ktorá do telefónu nepustí nič, čo tam nepatrí. Poďme sa na Samsung S20 teraz pozrieť detailnejšie.

Dnes si prečítaš nasledujúce témy:


Samsung Galaxy S20 cena


Samsung Galaxy S20 je pár rokov starý model. Dnes ho teda kúpite pochopiteľne lacnejšie, ako keď bol úplnou novinkou. Na trh prichádzal s uvádzacou cenou okolo 900 eur. Oproti konkurencii napríklad od Apple bol teda o niečo lacnejší.


Samsung Galaxy S20 dnes kúpite už za 400 - 500 eur. Stále ide o veľmi dobré telefóny s aktualizáciou na Android 10 a výkonom, za ktorý sa nebudú hanbiť ani o rok. Ani za fotoaparáty, ani za displej. Akurát za batériu - tá bola v minuloročných modeloch slabá.



Samsung Galaxy S20 špecifikácia a popis


Samsung Galaxy S20 je dokonale vyšperkovaný na to, aby ste s ním dokázali sledovať dianie na internete, natáčať videá a fotografovať trojitým fotoaparátom, odpočívať pri hraní hier alebo využívať rad užitočných aplikácií. RAM dosahuje veľkosť 6 GB. Tento veľkorysý výkon vám umožní využiť telefón pre 3D hry či virtuálnu realitu.


Na dáta a súbory je telefón opatrený vnútornou pamäťou s objemom 128 GB, plní svojou veľkosťou aj vyššie nároky a znesie uloženie stoviek aplikácií. Smartphonu Samsung Galaxy S20 dáva dostatok energie batéria, ktorá má veľmi peknú výdrž vďaka veľkorysej kapacite 4500 mAh. Tento model sa môže pochváliť aj rýchlym bezdrôtovým nabíjaním.


Vysoko dôležitým prvkom je konektorová výbava, tvorí ju USB-C. Veľkou výhodou je vodoodolnosť tohto mobilu. Disponuje totiž stupňom krytia IP68. Displej disponuje obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Veľkou prednosťou je reverzné nabíjanie, cez ktoré budete schopní bezdrôtovo nabíjať aj iné zariadenie pomocou svojho mobilného telefónu. Čaká na vás rýchle prehliadanie internetu, keďže tento model Samsung S20 podporuje 5G. Smartphone Samsung S20 disponuje nadstavbou Samsung One UI.


samsung galaxy S20 cena

Obrovské rozlíšenie fotoaparátu

Hlavný fotoaparát Samsungu Galaxy S20 disponuje tromi objektívmi a neuveriteľným rozlíšením 64 Mpx. Navyše môžete obraz až trikrát opticky priblížiť a objaviť detaily, o ktorých ste nemali ani tušenie. Pri zlých svetelných podmienkach vytvorí inteligentná technológia niekoľko snímok, ktoré zlúči do jednej. Takto je možné minimalizovať rozostrenie aj šum a maximálne zvýrazniť všetky objekty na fotografii.

Pripravte sa na budúcnosť videa

Šestnásťkrát detailnejšie videá, než na aké ste boli doposiaľ zvyknutí vo Full HD? S 8K rozlíšením sa tento neuveriteľný sen stáva realitou. Jednoducho môžete nakrúcať videá v špičkovej kvalite, ktoré sa stanú hitom medzi vašimi priateľmi. Navyše je možné z videa získať fotografie s rozlíšením 33 Mpx a svoje najpríjemnejšie spomienky budete mať zachytené nielen na videu, ale aj na snímke.

Stabilné snímky aj z ruky

K lepšiemu výkonu fotoaparátu Samsungu Galaxy S20 pomáha aj optická stabilizácia a väčší senzor. Dobrodružné a športové zážitky zachytíte tak ostro a živo ako profesionálny kameraman. Stačí aktivovať mód Super Steady a telefón už všetko zariadi za vás.

Zachyťte jeden okamih niekoľkokrát

Ďalším vylepšením Samsungu Galaxy S20 je režim Single Take. Po jeho aktivácii stačí približne desať sekúnd pohybovať telefónom tak, aby ste zachytili celú scénu. Umelá inteligencia vytvorí niekoľko krátkych videí a fotografie z rôznych uhlov a s rôznym nastavením. Vy si potom môžete z výslednej galérie vybrať to, čo sa vám páči najviac.

Ešte väčší obraz

Detailný 6,2" displej Samsung Galaxy S20 s technológiou AMOLED a dokonale plynulou obnovovacou frekvenciou 120 Hz natiahli vývojári na celú prednú stranu smartfónu. Selfie fotoaparát je vsadený priamo do displeja a miniatúrne rámčeky okolo si ani nevšimnete. Obrazovka vyžaruje menšie množstvo škodlivého modrého svetla, takže vás ani pri dlhodobej práci nebudú bolieť oči. Pre maximálne pohodlie a čo najrýchlejšie odomykanie je čítačka odtlačkov prstov zabudovaná priamo v displeji.

samsung galaxy S20 recenzia

Zabezpečený

Všetko, čo sa týka smartfónu Samsung Galaxy S20 je v maximálnom bezpečí. K svojim súborom sa dostanete len po zadaní vopred nastaveného PINu, hesla alebo gesta. Všetko zabezpečenie prešlo inováciou a je ešte spoľahlivejšie ako predtým. Softvér i hardvér je chránený bezpečnostnou technológiou Knox, ktorá odolá všetkým útokom.


Veľa energie na celý deň


Veľkokapacitná 4 000 mAh batéria Samsung S20 sa postará o dostatok energie aj počas náročných dní plných schôdzok a telefonátov. Okrem toho sa zabudovaná inteligentná technológia prispôsobuje vašim zvyklostiam a stále sa učí vaše preferencie, takže dokáže zaistiť ešte lepší výkon a zároveň maximálne šetrí batériu. A tá vám dlhšie vydrží.


Samsung Galaxy S20 recenzia


Aké sú prvé dojmy z modelu Samsung Galaxy S20? Tlačidlá, ovládanie gestami, menšie zahnutie displeja a silná batéria, tu sú samé rozumné vylepšenia. Evolúcia, ako sa patrí. Ak používate Samsung Galaxy S9 alebo starší, tak potom vám Samsung Galaxy S20 určite odporúčame. Ak ste majiteľom série Galaxy S10 a nevadí vám slabšia výdrž batérie ani rozmiestnenie tlačidiel, ostaňte pri svojom aktuálnom telefóne. Vo fotoaparátoch nastalo výrazné zlepšenie len pri zoomovaní a zázname 8K videí. A ak na Samsung prechádzate z inej značky, tak ťažko povedať. Samsung Galaxy S10 dnes stojí o 200 eur menej. Rozumnou kúpou je aj Samsung Galaxy S10e. Ak však nepozeráte v prvom rade na cenu, tak potom je Samsung Galaxy S20 s lepšou batériou tou správnou voľbou.


V porovnaní s konkurenciu, teda napríklad iPhone 11 Pro od Apple je Samsung Galaxy S20 rozumná kúpa. Samozrejme aj preto, že iPhony od Apple sú podstatne drahšie. Avšak vieme prečo. Takže rozhodnutie je v konečnom dôsledku vždy len na vás. Táto recenzia na Samsung Galaxy S20 vám len môže pomôcť v rozhodovaní.


Toto sú podľa hodnotení a recenzií výhody Samsungu S20:

  • top výbava v relatívne kompaktnom tele

  • 4000 mAh batéria

  • presun tlačidiel na jednu stranu, odstránenie Bixby tlačidla

  • detailné 64 Mpix fotky a efektívne 3-násobné priblíženie

  • vylepšená predná kamera

  • záznam videí s rozostrením pozadia za portrétom


Toto hodnotia recenzie Samsung Galaxy S20 ako nevýhody:

  • stereo zvuk sa mi zdá ukričaný, pomohla úprava ekvalizéra

  • slabší širokouhlý fotoaparát než v sérii S10

  • originálny priesvitný obal Samsung tlačí do ucha pri telefonovaní a bráni ovládaniu gestami (návrat domov)

  • bez audio jacku a FM rádia

  • chýba lacnejší nástupca S10e bez módnych výstrelkov (zahnutý displej, 120 Hz)

  • nadstavba One UI má stále svoje nedostatky (veľa zbytočných oznámení, chýbajúce skratky po podržaní ikon...)



Časté otázky

Aká je cena za nový Samsung Galaxy S20?

Samsung Galaxy S20 dnes stojí v slovenských obchodoch len niečo cez 400 eur. Ak si však chcete dopriať model s vyššou kapacitou, jeho cena môže byť o trochu vyššia. Odporúčame pozrieť náš porovnávač cien, aby ste si nový Samsung Galaxy S20 kúpili za najlepšiu možnú cenu.

Aká je recenzia na nový Samsung Galaxy S20?

Predáva nový Samsung Galaxy S20 Alza alebo Nay?

Zoženiem nový Samsung Galaxy S20 na Bazoš?


samsung galaxy S20

Prečítaj si recenzie a hodnotenia ostatných mobilov a mobilných telefónov na našej stránke. Okrem toho píšeme aj o notebookoch a počítačoch. Rozhoduješ sa, ktorý model si kúpiť a kde? Čítaj naše články, ktoré ti určite pomôžu.


Prečítaj si aj recenzie a hodnotenia na iné mobily, ako napríklad Apple iPhone 14. Samozrejme sme písali aj o najnovšom modeli Samsung Galaxy S23.


Kde nakupovať kvalitnú elektroniku za prijateľné ceny? Zo všetkých e-shopov určite odporúčame nakupovať v overených a s dobrými recenziami. Mnohé z nich ponúkajú rýchle dodanie, super ceny, rôzne akcie aj zľavy. Ich zoznam nájdeš na našej stránke.

berghoff

Elektro SK - svet elektroniky vám prináša tie najnovšie správy a dôležité informácie zo sveta elektroniky. Zaujímavé novinky, aktuálne ceny, recenzie, porovnania a hodnotenia rôznych produktov. To všetko kazino nájdete na našom v webe v týchto kategóriách: mobily, počítače, notebooky, herné PC, tablety a ďalšia elektronika. Čítajte pravidelne a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o elektronike.

© 2023 Elektro-sk

info@elektro-sk.sk

bottom of page