top of page
  • Writer's pictureMichal Gašparovič

iPhone 15 Pro Max cena a recenzia


iphone-15-pro-max-cena-a-recenzia

iPhone 15 Pro Max je naozajstným klenotom od Apple. S jeho impozantnými výkonnostnými špecifikáciami a inovatívnymi funkciami, tento model určite zaujme každého technologického nadšenca.

V dnešnom článku si podobne rozoberieme všetky novinky, ktoré tento model prináša. Dočítate sa výhody iPhone 15 Pro Max, ale aj nevýhody. Dozviete sa aká je jeho cena, a tiež na konci nájdete aj najnovšie recenzie na tento mobil.


V tomto článku si prečítate o týchto témach:


Apple iPhone 15 Pro Max cena


Keď hovoríme o vlajkových lodiach v mobilnej technológii, cena je vždy horúcou témou. iPhone 15 Pro Max nie je výnimkou a jeho cena odráža pokročilé technológie a inovácie, ktoré prináša. Vzhľadom na jeho prémiové funkcie a vylepšenia, je model pochopiteľne nastavený na vyššiu cenovú kategóriu. Takže aká je teda cena za nový iPhone 15 Pro Max?


Cena iPhone 15 Pro Max sa pohybuje v rozmedzí, ktoré je charakteristické pre high-end segment. Základný model s najmenšou pamäťovou kapacitou ma samozrejme najnižšiu cenu, a to už od približne 1400 eur, zatiaľ čo varianty s väčšou pamäťou už tradične stoja skutočne veľa. Ich cena sa na Slovensku pohybuje približne od 1900 eur.


Apple tradične ponúka rôzne varianty pamäťových kapacít, čo vám umožňuje vybrať si model, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám, ale aj rozpočtu. Pre tých, ktorí hľadajú viac priestoru pre aplikácie, hry a multimédiá, modely s vyššou kapacitou pamäte sú ideálnou voľbou, avšak za vyššiu cenu. Aj napriek tejto vyššej cene je iPhone 15 Pro Max stále veľmi žiadaným smartfónom.



iPhone 15 Pro Max špecifikácia a popis


V prípade iPhone 15 Pro Max stavil Apple na recyklované materiály, ktoré tvoria výraznú časť obalu, hliníkovej kostry i batérie. Vďaka maximálne precíznemu spracovaniu detailov držíte v rukách odolný telefón s prvotriednym designom. Priestranné tlačidlo Akcia možno prispôsobiť napríklad na spustenie fotoaparátu či prehrávanie hudby.


V prípade dopravnej nehody dokáže iPhone 15 Pro Max privolať pomoc. Inovovaný operačný systém je prehľadnejší, praktickejší a plný nových funkcií. Výkonný procesor oceníte pri hraní hier a používaní graficky náročných aplikácií. Samozrejmosťou je dokonalá spolupráca iPhone 15 Pro Max s ďalšími produktami od Apple.


apple iphone 15 Pro Max cena

Vyšší výkon aj rýchlosť


Nový Čip A 17 Pro v iPhone 15 Pro Max vás prekvapí svojim výkonom. Šesťjadrové GPU je až o 20 percent rýchlejšie, CPU o celých 10 percent. Najväčšiu zmenu zaznamenáte vo výkone grafických procesorov napríklad pri hraní hier alebo používaní vizuálnych aplikácií. Výrobca zdokonalil aj WiFi 6, ktorá je dvojnásobne rýchlejšia.


Nekonečné možnosti fotoaparátu


Hlavný fotoaparát nového iPhone 15 Pro Max s rozlíšením 48 Mpx zachytí každý detail v dokonalom súlade so skutočnosťou. Objekt si môžete priblížiť pomocou päťnásobného optického zoomu. Na výber máte tri objektívy – 24 mm, 28 mm alebo 35 mm. Nechýba ani Nočný režim, zdokonalené Portréty a Smart HDR.


Akcia!


iPhone 15 Pro Max má pre vás pripravené úplne nové tlačidlo. Môžete si ho prispôsobiť tak, aby reagovalo presne podľa vašich predstáv. Prostredníctvom tlačidla Akcia tak spustíte fotoaparát, zaznamenáte hlasovú správu alebo prepnete medzi tichým a hlasným zvonením. Tlačidlo dokáže vykonať aj viacero pokynov za sebou, takže napríklad zažne a zapne hudbu.


Dlhá výdrž, rýchle nabíjanie


Zásluhou úsporných opatrení a využitia batérie na maximum na vás čaká až 29-hodinový video maratón. Na bezdrôtové nabitie iPhone 15 Pro Max poslúži nabíjačka MagSafe alebo 200W USB-C nabíjačka, ktorá mu v priebehu 30 minút dodá 50 percent energie. iPhone 15 Pro Max využijete aj ako zdroj energie pre Apple Watch či AirPodov. Pomocou USB-C konektora k nemu pripojíte flash disk, 4K monitor i mikrofón.


Rozozná autonehodu


Skvelý iPhone 15 Pro Max má k dispozícii informácie o skutočných dopravných nehodách a z viac ako milióna hodín skutočnej cestnej premávky. Vďaka tomu dokáže veľmi presne identifikovať kolíziu a ohlásiť ju na tiesňovú linku 112. Pomocou dvojfrekvenčnej GPS vyšle jej presnú polohu a kontaktuje osoby, ktoré ste určili pre prípad núdze.


S dôrazom na ekológiu


Zabudnite na plastovú fóliu v balení tohto modelu. Vnútorná konštrukcia iPhone 15 Pro Max je vyhotovená z recyklovaného hliníka. Z obnoviteľných zdrojov pochádza i zlato v USB-C konektore či kobalt v batérii. Takmer 100 percent obalu prístroja tvoria recyklované či fair trade vlákna.


Dokonalá spolupráca


Bezchybná kooperácia s ďalšími produktami Apple je v prípade iPhone 15 Pro Max samozrejmosťou. Obrázky i text bez problémov skopírujete do MacBooku a z oboch zariadení sa dostanete na iCloud. Apple Watch nahradia diaľkové ovládanie a nechýba ani jednoduché prepínanie hovorov z hodiniek na telefón. AirPody nastavíte pomocou jediného dotyku a môžete sa ponoriť do prvotriedneho Adaptívneho zvuku.


Praktický i zábavný operačný systém


Nový iPhone 15 Pro Max a jeho iOS 17 prichádza s úplne novými funkciami. Monitorovanie stavu vás upozorní, aby ste blízkym nezabudli dať vedieť, že ste prišli v poriadku domov. Zistíte tiež, aké správy ste zmeškali, hravo vyhľadáte konkrétnu položku a zvukové správy si zobrazíte aj v písanej podobe. Nezabudnime ani na panel so všetkými nálepkami, emotikonmi, Memoji a súpravami nálepiek.


Dokonalosť, odolnosť, kvalita


Bezchybný vzhľad, dotiahnutý do tých najmenších detailov, výrobca dosiahol precíznym obrábaním, pieskovaním a kefovaním. Apple iPhone 15 Pro Max disponuje tenšími okrajmi než aké ste mali možnosť vidieť u akéhokoľvek iného predchádzajúceho modelu. Hliníková kostra, pevný titánový rámik, odolné zadné sklo a pevný Ceramic Shield na prednej strane prístroja predstavujú ideálnu kombináciu na zvládnutie prípadného nárazu a otrasu. iPhone je navyše odolný voči vode i prachu.


apple iphone 15 Pro Max recenzia

Videá na profesionálnej úrovni


Pri filmárskom režime sa už viac nemusíte sústrediť na zaostrovanie. Váš nový iPhone 15 Pro Max sa o všetko postará. Pri nakrúcaní môžete vyskúšať dvojnásobný zoom v optickej kvalite.


Akčný režim zasa dokonale stabilizuje rozmazané zábery. Vaše záznamy dokonca možno vyhotoviť aj vo formáte ProRes s kódovaním Log a ešte väčšími možnosťami postprodukcie.


Nový iPhone 15 Pro je prvý mobilný telefón s podporou ACES, ktorý využívajú veľké filmové spoločnosti. Pomocou ultraširokouhlého a hlavného objektívu tak vyhotovíte úžasné videá v 3D.


Dôvtipný displej


Displej Super Retina XDR s ProMotion si všíma, čo práve robíte a na základe toho upraví obnovovaciu frekvenciu až na 120 Hz. Dynamic Island zobrazí všetko, čo v danej chvíli potrebujete – časovač, prehľad o donáške jedla či informácie o lete, ktorý plánujete stihnúť. Displej iPhone 15 Pro Max je stále zapnutý, takže sa ho vôbec nemusíte dotýkať. Nič dôležité vám neunikne. Keď prístroj položíte displejom smerom nadol alebo ho schováte do vrecka, v záujme úspory energie sa automaticky zhasne.


Apple iPhone 15 Pro Max recenzia


Najnovší iPhone 15 Pro Max, hoci je na trhu pomerne krátko, už stihol získať pozornosť recenzentov a technologických nadšencov. Recenzie z rôznych zdrojov, od profesionálnych tech portálov až po bežných užívateľov, poskytujú ucelený obraz o tomto zariadení.


Profesionálne Recenzie:


Väčšina profesionálnych recenzentov sa zhoduje na tom, že iPhone 15 Pro Max prináša vynikajúci výkon vďaka svojmu novému procesoru a optimalizovanej batérii. Kamera dostáva špeciálne pochvaly za jej schopnosť zachytávať detailné a živé fotografie aj vo zložitých svetelných podmienkach.


Displej s vysokým rozlíšením a jemnými farbami je ďalším aspektom, ktorý si vyslúžil pochvalu, pričom recenzenti zdôrazňujú jeho vhodnosť pre sledovanie videí a hranie hier. Kritika sa však objavuje v oblasti ceny, kde niektorí recenzenti naznačujú, že vysoká cena iPhone 15 Pro Max môže byť bariérou pre niektorých potenciálnych kupujúcich.


Skúsenosti Užívateľov:


Vo fórach a recenziách od bežných užívateľov sa často spomína plynulosť a rýchlosť systému, čo zlepšuje celkový používateľský zážitok. Mnohí užívatelia tiež vyzdvihujú dlhú výdrž batérie, ktorá im umožňuje používať nový iPhone 15 Pro Max celý deň bez potreby nabíjania.


Fotografické schopnosti nového iPhone 15 Pro Max sú ďalším vysoko hodnoteným aspektom, najmä medzi užívateľmi, ktorí radi zdieľajú svoje zábery na sociálnych sieťach. Na druhej strane, niektorí užívatelia vyjadrujú obavy o váhu a veľkosť telefónu, čo môže byť pre niektorých menej pohodlné na dlhodobé používanie.


Toto sú podľa hodnotení a recenzií výhody iPhone 15 Pro Max:

  • titanové telo a oblejšie krivky

  • famózny displej

  • špičkový hardware

  • čipset A17 Pro

  • konfigurovateľné akčné tlačítko

  • skvelé fotky a video, teleobjektiv s 5× zoomom

  • konečne aj s USB-C portom

  • až 5 ročná podpora aktualizácií iOS

  • nižšia cena oproti minulému roku


Toto hodnotia recenzie iPhone 15 Pro Max ako nevýhody:

  • automatická detekcia portrétov nefunguje ideálne

  • pomalejšie nabíjanie


Recenzie a skúsenosti s iPhone 15 Pro Max sú zväčša pozitívne, s niekoľkými drobnými výhradami. Kľúčovými faktormi, ktoré odlišujú tento model od konkurencie, sú jeho výkon, kvalita kamery a displeja. Cena je však faktorom, ktorý si vyžaduje zváženie, najmä pre tých, ktorí hľadajú hodnotu za svoje peniaze.


Časté otázky

Aká je cena za nový iPhone 15 Pro Max?

iPhone 15 Pro Max sa dá kúpiť už od 1400 eur. Ak si však chcete dopriať model s vyššou kapacitou, jeho cena môže byť o čosi vyššia, až do 1900 eur. Odporúčame pozrieť náš porovnávač cien, aby ste si nový iPhone 15 Pro Max kúpili za najlepšiu možnú cenu.

Aká je recenzia na nový iPhone 15 Pro Max?

Predáva nový iPhone 15 Pro Max Alza, Nay alebo Datart?

Dá sa kúpiť nový iPhone 15 Pro Max na splátky?

Zoženiem nový iPhone 15 Pro Max na Bazos?


apple iphone 15 Pro

Tento článok bol o najnovšom modeli iPhone 15 Pro Max od Apple. Veríme, že vám pomohlo v rozhodovaní o kúpe tohto mobilu. Ak ste sa rozhodli nový iPhone 15 Pro Max kúpiť alebo darovať, prajeme vám veľa spokojnosti! Ak sa radšej rozhodujete pre iný smartfón, veríme, že vám pomôžu naše ďalšie recenzie.


Prečítaj si recenzie a hodnotenia ostatných mobilov a mobilných telefónov na našej stránke. Okrem toho píšeme aj o notebookoch a počítačoch, a tiež aj tabletoch. Rozhodujete sa, ktorý model si kúpiť a kde? Čítajte naše články, ktoré vám určite pri rozhodovaní pomôžu.


Prečítajte si aj recenzie a hodnotenia aj na starší model Apple iPhone 14. Taktiež sme písali recenziu o základnej verzii iPhone 15 od Apple. Na našom webe samozrejme nájdeš aj články o starších, za to stále obľúbených mobiloch. Napríklad iPhone 11, iPhone 13, ale aj iPhone X.


Kde nakupovať kvalitnú elektroniku za prijateľné ceny? Zo všetkých e-shopov určite odporúčame nakupovať v overených a s dobrými recenziami. Mnohé z nich ponúkajú rýchle dodanie, super ceny, rôzne akcie aj zľavy. Ich zoznam nájdete na našej stránke.

berghoff

Elektro SK - svet elektroniky vám prináša tie najnovšie správy a dôležité informácie zo sveta elektroniky. Zaujímavé novinky, aktuálne ceny, recenzie, porovnania a hodnotenia rôznych produktov. To všetko kazino nájdete na našom v webe v týchto kategóriách: mobily, počítače, notebooky, herné PC, tablety a ďalšia elektronika. Čítajte pravidelne a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o elektronike.

© 2023 Elektro-sk

info@elektro-sk.sk

bottom of page