top of page
  • Writer's pictureMichal Gašparovič

iPhone 15 Pro cena a recenzia


iphone-15-pro-cena-a-recenzia

Po predstavení série iPhone 15 sa strhla lavína pozornosti, obdivu, ale aj kritiky. Spoločnosť Apple v tejto sérii vykonala najviac zmien za posledné roky, pričom nasadenie USB-C konektora bolo skutočne vítaným krokom. V dnešnom článku si prečítate všetko, čo vás o najnovšom iPhone 15 Pro zaujíma.


V tomto článku si prečítate o týchto témach:


Apple iPhone 15 Pro cena


Keď Apple každý rok predstavuje svoj nový iPhone, svet sa zastaví a pozorne sleduje. Tak to bolo aj tento rok, keď firma z Cupertino odhalila svoj najnovší model - iPhone 15, vrátane iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Ako vždy, hlavnou témou diskusií nie sú len nové funkcie a vylepšenia, ale aj cena. Takže aká je cena nového iPhone 15 Pro? A je táto cena za nový iPhone 15 Pro oprávnená?


V Európe a aj na Slovensku sa cena iPhone 15 Pro začína na sume približne 1,100 € za základnú verziu s 128 GB pamäte. Pri vyšších konfiguráciách, samozrejme, cena rýchlo rastie. Je nový iPhone 15 Pro hodný takejto ceny? Odpoveď na túto otázku je subjektívna a závisí od individuálnych potrieb a preferencií každého užívateľa.


Pre technologických nadšencov, ktorí chcú mať vždy to najlepšie, je iPhone 15 Pro bezpochyby jedným z najlepších smartfónov na trhu. Pre tých, ktorí využívajú telefón primárne na volania, posielanie správ alebo surfovanie na internete, môže byť cena príliš vysoká. Aký je teda váš názor na cenu za nový iPhone 15 Pro?


iPhone 15 Pro špecifikácia a popis


Najvýkonnejšie iPhony všetkých čias - aj takto môžeme nazvať nový iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Čím si chcú svoje pozície na špici udržať tentoraz? Najnovší model iPhone 15 Pro toho ponúka skutočne veľa. Tak napríklad medzi najdôležitejšie novinky môžeme zaradiť:

  1. Vylepšený displej: Apple tvrdí, že nový Super Retina XDR displej je ešte jasnejší, ostrejší a energeticky účinnejší.

  2. Výkonný čip: A16 Bionic je zatiaľ najvýkonnejší čip, ktorý Apple vyrobil. Zaručuje bleskovú rýchlosť a dlhšiu výdrž batérie.

  3. Pokročilá kamera: Systém troch kamier s nočným režimom, cinematickým módusom a množstvom ďalších funkcií ponúka nový iPhone 15 Pro.

  4. Vodotesnosť a odolnosť: iPhone 15 Pro má lepšiu odolnosť voči vode a pádom.

  5. 5G a Wi-Fi 7: Rýchlejšie a stabilnejšie pripojenie poskytuje nový iPhone 15 Pro vďaka najnovším technológiám.

apple iphone 15 Pro cena

Displej na novej úrovni


Super Retina XDR displej s ProMotion technológiou nám sľubuje ešte jasnejší, ostrejší a realisticky plynulý zážitok z prehliadania a hrania hier.


A16 Bionic – srdce rýchlosti


Nový čip od Apple je rýchlejší, výkonnejší a energeticky účinnejší. Má vylepšenú neurónovú architektúru, ktorá umožňuje lepšiu podporu umelej inteligencie a hlbokého učenia.


Kamera, ktorá prekračuje hranice


Systém troch kamier v iPhone 15 Pro je hotový technologický zázrak. Nočný režim, cinematický mód a ProRAW sú len špičkou ľadovca. Vďaka novým senzorom a lepšej stabilizácii môžeme očakávať ešte kvalitnejšie fotografie a videá.


Odolnosť vo všetkých smeroch


iPhone 15 Pro je dizajnovaný tak, aby vydržal nástrahy každodenného života. Vodotesnosť a odolnosť voči prachu sú samozrejmosťou, ale Apple šiel tento rok ešte ďalej s odolnosťou voči pádom.


Najnovšie pripojenie


5G rýchlosti a Wi-Fi 7 sľubujú bleskové prenosy dát a stabilnejšie pripojenie, či už ste doma, v práci alebo na cestách.


MagSafe 2.0


Nová generácia MagSafe prináša rýchlejšie nabíjanie a širšiu kompatibilitu s príslušenstvom.


Titán, nové tlačidlo a tenké rámčeky


Tento rok si Apple pre svoje modely 15 Pro prichystal väčšie zmeny v konštrukcii. Zapracoval na materiáli, ale aj na tvare a veľkosti. Boky oboch modelov, po novom zaoblené k obom stranám, už nie sú z nehrdzavejúcej ocele, ale z ľahšieho titánu. Materiál pôsobí ešte odolnejšie. Titán má za následok nižšiu hmotnosť nových modelov iPhone 15 Pro. Navyše už boky nie sú leštené, nebudú teda tak priťahovať odtlačky prstov, ktoré boli na oceli výrazne vidieť.

apple iphone 15 Pro recenzia

OLED panely nie je potrebné meniť, obraz je fantastický


Základné modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus po novom dostali priestrely známe ako Dynamic Island. Modely iPhone 15 Pro v tomto ohľade neprinášajú novinku, už sme túto vychytávku videli v prípade staršej generácie iPhone 14 Pro. Čo sa týka veľkosti, majú Super Retina XDR panely tiež rovnakú uhlopriečku, a to 6,1" pri modeli iPhone 15 Pro a 6,7" v prípade iPhonu 15 Pro Max.


Nový procesor A17 Pro trhá rekordy


Každý rok nás Apple zoznamuje s novou generáciou svojho procesora. Aj tento rok si modely Pro pripisujú integráciu čipu Apple A17 Pro. Ten sa stáva prvým procesorom série, ktorý je vyrábaný 3 nm procesom. Zvláda teda mnoho zložitých operácií, pritom je energeticky úsporný. Operačný systém iOS 17, s ktorým sme sa zoznámili už na jar, má byť tým, ktorý výkon procesora a grafickej jednotky môže otestovať.


Apple iPhone 15 Pro recenzia


Nový iPhone 15 Pro je kombináciou elegancie, výkonu a inovácií, ktoré robia tento smartfón jedným z najlepších na trhu. Apple opäť dokázal, že vie posunúť hranice technológie a zároveň ponúknuť užívateľom presne to, čo potrebujú. Ak ste technologický nadšenec alebo hľadáte najlepšie z najlepších, iPhone 15 Pro by mal byť na vašom zozname prianí.


Nové generácie iPhonov 15 Pro sa pýšia titánovým telom, na výrobu nákladnejším 3 nm procesorom a v prípade modelu iPhone 15 Pro Max aj dvojnásobnou základnú kapacitou pamäte. Skvelou správou je, že nový iPhone 15 Pro sa predáva za cenu nižšiu, v porovnaní s cenou, za ktorú sa minulý rok začal predávať iPhony 14 Pro.


iPhone 15 Pro je nepochybne jedným z najlepších smartfónov na trhu v roku 2023. Ako vždy sú názory rozdelené, ale jedno je jasné: Apple sa opäť snažil posunúť hranice toho, čo je možné v oblasti mobilnej technológie. A podľa mnohých recenzií sa im to aj podarilo. Ak premýšľate o nákupe, určite zvážte všetky výhody a nevýhody, ale zdá sa, že s iPhone 15 Pro by ste neurobili chybu.


Toto sú podľa hodnotení a recenzií výhody iPhone 15 Pro:

  • Displej: Super Retina XDR displej s ProMotion technológiou ponúka neuveriteľne plynulé a ostre vizuálne zážitky.

  • Výkon: S čipom A17 Pro je iPhone 15 Pro schopný zvládnuť aj tie najnáročnejšie úlohy rýchlo a efektívne.

  • Kamera: Vylepšená kamera iPhone 15 Pro so špeciálnymi funkciami, ako sú Nočný režim a cinematický mód, nastavuje nové štandardy pre mobilné fotografie.

  • Batéria: Dlhšia výdrž batérie iPhone 15 Pro umožňuje užívateľom neustále používanie telefónu počas celého dňa bez nutnosti nabíjania.

  • Odolnosť: Zvýšená vodotesnosť a odolnosť voči prachu robia z iPhone 15 Pro robustnejší a odolnejší model.


Toto hodnotia recenzie iPhone 15 Pro ako nevýhody:

  • Cena: Aj keď ponúka rad vylepšení, cena iPhone 15 Pro je považovaná za vysokú, čo môže odstrašiť niektorých potenciálnych kupujúcich.

  • Bez portu pre slúchadlá: Tak ako predchádzajúce modely, ani tento nemá 3,5 mm jack port pre slúchadlá, čo môže byť pre niektorých užívateľov nevýhodou.


iPhone 15 Pro je technologický zázrak a Apple opäť posunul hranice toho, čo smartfón môže ponúknuť. Cena je však vysoká a mnohí by argumentovali, že je to príliš veľa. Predtým, než sa rozhodnete investovať do tohto zariadenia, premyslite si, či vám jeho funkcie skutočne prinesú hodnotu za vaše peniaze.



Časté otázky

Aká je cena za nový iPhone 15 Pro?

iPhone 15 Pro sa dá kúpiť už od 1100 eur. Ak si však chcete dopriať model s vyššou kapacitou, jeho cena môže byť o čosi vyššia, až do 1400 eur. Odporúčame pozrieť náš porovnávač cien, aby ste si nový iPhone 15 Pro kúpili za najlepšiu možnú cenu.

Aká je recenzia na nový iPhone 15 Pro?

Predáva nový iPhone 15 Pro Alza, Nay alebo Datart?

Dá sa kúpiť nový iPhone 15 Pro na splátky?

Zoženiem nový iPhone 15 Pro na Bazos?


apple iphone 15 Pro

Tento článok bol o najnovšom modeli iPhone 15 Pro od Apple. Veríme, že vám pomohlo v rozhodovaní o kúpe tohto mobilu. Ak ste sa rozhodli nový iPhone 15 Pro kúpiť alebo darovať, prajeme vám veľa spokojnosti! Ak sa radšej rozhodujete pre iný smartfón, veríme, že vám pomôžu naše ďalšie recenzie.


Prečítaj si recenzie a hodnotenia ostatných mobilov a mobilných telefónov na našej stránke. Okrem toho píšeme aj o notebookoch a počítačoch, a tiež aj tabletoch. Rozhoduješ sa, ktorý model si kúpiť a kde? Čítaj naše články, ktoré ti určite pri rozhodovaní pomôžu.


Prečítaj si aj recenzie a hodnotenia aj na starší model Apple iPhone 14. Taktiež sme písali recenziu o základnej verzii iPhone 15 od Apple. Na našom webe samozrejme nájdeš aj články o starších, za to stále obľúbených mobiloch. Napríklad iPhone 11, iPhone 13, ale aj iPhone X.


Kde nakupovať kvalitnú elektroniku za prijateľné ceny? Zo všetkých e-shopov určite odporúčame nakupovať v overených a s dobrými recenziami. Mnohé z nich ponúkajú rýchle dodanie, super ceny, rôzne akcie aj zľavy. Ich zoznam nájdeš na našej stránke.

berghoff

Elektro SK - svet elektroniky vám prináša tie najnovšie správy a dôležité informácie zo sveta elektroniky. Zaujímavé novinky, aktuálne ceny, recenzie, porovnania a hodnotenia rôznych produktov. To všetko kazino nájdete na našom v webe v týchto kategóriách: mobily, počítače, notebooky, herné PC, tablety a ďalšia elektronika. Čítajte pravidelne a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o elektronike.

© 2023 Elektro-sk

info@elektro-sk.sk

bottom of page