top of page
  • Writer's pictureMichal Gašparovič

iPhone 15 Plus cena a recenzia


iphone-15-plus-cena-a-recenzia

Apple, tak ako už sme zvyknutí, aj túto jeseň predstavil najnovší iPhone. Nový iPhone 15 prišiel samozrejme aj s verziou Pro, Pro Max, no a tiež iPhone 15 Plus, ktorý si dnes v recenzii predstavíme. Ide o zariadenie, ktoré kombinuje elegantný dizajn, impozantné špecifikácie a značkovú kvalitu. Apple ani tentoraz nepodcenil prípravu najlacnejšej dvojice a oproti minulému roku nachystal skutočné zmeny. A rozdiel spoznáte ako pri vnútorných komponentoch, tak zvonku.


V tomto článku si prečítate o týchto témach:


Apple iPhone 15 Plus cena


Všetky modely Apple iPhone 15 sú v predaji už od 22. septembra 2023. Mnohých z nás zaujíma ich cena. Je vyššia ako minulý rok alebo rovnaká? Aká je cena za nové modeli iPhone 15 Plus? Zatiaľ čo základná verzia Apple iPhone 15 (6,1") začína už na 949 €, väčší Apple iPhone 15 Plus (6,7") vás vyjde minimálne na 1 099 €. Okrem nových iPhonov zostávajú naďalej v predaji aj modely iPhone SE, iPhone 13 a iPhone 14, a to samozrejme za nižšie ceny ako predtým.


Apple sa nikdy nehanbil za vysoké ceny svojich produktov, no mnohí argumentujú, že za bezkonkurenčnú kvalitu a zážitok, ktorý iPhone prináša, to stojí. Dobrou správou je, že cena za nové modely iPhone 15 sa tento rok nezvýšila. Naopak ich cena je o poznanie nižšia. To určite poteší mnohých, ktorý uvažujú nad kúpu nového iPhone 15 Plus. Keď zoberieme do úvahy aj recenzie na tento telefón, tak zistíme, že to môže byť tá správna voľba.



iPhone 15 Plus špecifikácia a popis


iPhone 15 Plus ponúka množstvo nových riešení, ktoré uľahčia jeho používanie. Univerzálne nabíjanie s USB-C konektorom, zdokonalené možnosti fotoaparátu či výkonnejší procesor. Teraz sa podrobnejšie pozrieme na všetky novinky, ktoré Apple tento rok priniesol pre nových modeloch priniesol. Základnú špecifikáciu modelu iPhone 15 Plus by sme mohli zhrnúť nasledovne:

  • Displej: Super Retina XDR displej, 6,7 palca, HDR10, Dolby Vision

  • Procesor: A15 Bionic, 6-jadrový procesor

  • Operačný Systém: iOS 16

  • Kamera: Hlavná kamera: Triple 12 MP, Ultra-širokouhlý a telefoto objektív; Selfie kamera: Dual 12 MP

  • Batéria: Li-Ion, Bezdrôtové nabíjanie

  • Pamäť: Verzie s 128 GB, 256 GB, 512 GB alebo 1 TB

  • Iné Funkcie: Face ID, IP68 odolnosť voči vode a prachu, 5G, atď.

apple iphone 15 Plus cena

Apple iPhone 15 Plus – rovnako veľký, ale odolnejší a elegantnejší


Pôsobivou novinkou, ktorú si Apple pre mobilné zariadenia iPhone 15 a iPhone 15 Plus pripravil, je ešte odolnejšie spracovanie chrbta z leteckého hliníka a displeja vďaka technológii Ceramic Shield. Prívetivé zaoblené hrany rámu sa vám budú oveľa lepšie držať, pričom sa nemusíte báť ani špičkovej odolnosti voči vode či prachu. Apple najnovšie prichádza s prefarbeným matným zadným sklom v niekoľkých elegantných farbách – ružovej, modrej, žltej, zelenej a čiernej.


Displej mobilu iPhone 15 Plus je jasnejší ako kedykoľvek predtým


Apple iPhone 15 Plus má teraz špičkový jas pri bežnom používaní 1 600 nitov, pričom na slnku až 2 000 nitov, čo je 2× viac, ako tomu bolo predtým. RDisplej Super Retina XDR s technológiou OLED zostáva nezmenený, s veľkosťou 6,7″ a super čitateľnosťou. Panel je teraz osadený aj živým Dynamic Island, ktorý posúva používateľský komfort ešte na vyššiu úroveň.


Nový konektor USB-C vám uľahčí konektivitu aj nabíjanie iPhonu 15 Plus


Celý rad iPhone 15, vrátane modelu iPhone 15 Plus, je možné teraz nabíjať pomocou univerzálneho konektora USB-C. Nahradia tak staré lightning konektory, čo prináša množstvo výhod, a to nielen nižšiu energetickú náročnosť. Teraz môžete rovnakým káblom nabíjať telefón, Mac aj iPad, cez iPhone 15 Plus si navyše ľahko dobijete slúchadlá Airpods Pro (2. generácie), ktoré tento konektor tiež vlastnia.


Špičkový čip A16 Bionic je pre mobil iPhone 15 Plus výhrou


iPhone 15 Plus aj základný model iPhone 15 prevzali vrcholný čip A16 Bionic so 6-jadrovým CPU a 6-jadrovým GPU od predchádzajúceho 14. radu, čo je pre tieto modely obrovským skokom vpred a veľkou zárukou spoľahlivosti. Zaisťuje veľmi dobrý výkon s minimálnou energetickou náročnosťou (o 20 % menšou ako A15 Bionic), ešte intenzívnejšiu grafiku pri hraní a posúva vpred aj možnosti fotografovania a natáčania videí.


iPhone 15 Plus sa chváli ohromnou výdržou batérie


Aj keď sú základný model iPhone 15 aj verzia Plus v podstate totožné, čo sa týka výkonu, odolnej konštrukcie a fotoaparátu, predsa len sa môže iPhone 15 Plus pochváliť mimoriadnou výdržou batérie až 26 hodín. Na porovnanie je rovnaká, ako pri modeli 14 Plus, ale pri takto skokovom výkone je posun vpred naozaj poznať..


apple iphone 15 Plus recenzia

Apple posúva aj hranice možností fotoaparátu v super rozlíšení


Vyspelá fotosústava iPhonu 15 aj iPhonu 15 Plus vám umožní zachytiť vaše každodenné spomienky ešte vo väčšej kvalite, živších farbách a s ostrejšími detailmi. Dvojitá fotosústava teraz umožňuje využiť tri úrovne optického zoomu, a to 0,5×, 1× a 2×. iPhone 15 Plus teraz disponuje hlavným 48 Mpx fotoaparátom so základným rozlíšením fotografie 24 MP. Čakajú na vás aj nové možnosti portrétu a funkcie plynulého zoomu pri natáčaní videa.


S novým mobilným telefónom iPhone 15 Plus dostanete do ruky aj prostredie iOS 17, ktoré prináša nové možnosti zdieľania kontaktov, kreatívnejšiu tvorbu vizitiek, prepis audiospráv či funkciu Check In oznamujúcu váš bezpečný návrat.



Apple iPhone 15 Plus recenzia


Prefarbené tvrdené sklo na zadnej strane, pohodlné zaoblené hrany, konektor USB-C a množstvo ďalšieho prináša nový iPhone 15 Plus. Okrem toho vás poteší ešte väčšou výdržou batérie, výkonnejším čipom A16 Bionic a hlavným 48 Mpx fotoaparátom. Nový iPhone 15 Plus teda má čo ponúknúť a jeho kúpu by ste určite mali zvážiť.


Užívatelia aj experti zo sveta technológie sa v recenziách zhodujú: iPhone 15 Plus je úchvatným zariadením. Základom pozitívnych recenzií je bezprecedentná kvalita fotoaparátu, výdrž batérie a samozrejme, kultový a elegantný dizajn. Na druhej strane, kritici v recenziách poukazujú na to, že cena produktov Apple je tradične vysoká.


Celkovo je však iPhone 15 Plus jednoznačne skvelým prídavkom do rodiny Apple, prináša zbrusu nové funkcie a inovatívne technológie, ktoré vás môžu inšpirovať k výmene vášho súčasného smartfónu za tento najnovší model. My kúpu nového iPhone 15 Plus na základe špecifikácie aj recenzie určite odporúčame a sme presvedčení, že ľutovať nebudete.


Toto sú podľa hodnotení a recenzií výhody iPhone 15 Plus:

  • nový hlavný 48 Mpx fotoaparát,

  • Dynamic Island,

  • USB-C port,

  • vyšší jas displeja (2 000 nitov),

  • čip A16 Bionic,

  • a vyladenejší dizajn (matný chrbát).


Toto hodnotia recenzie iPhone 15 Plus ako nevýhody:

  • pre niektorých vyššia cena,

  • chýba port pre slúchadlá.



Časté otázky

Aká je cena za nový iPhone 15 Plus?

iPhone 15 Plus sa dá kúpiť už od 900 eur. Ak si však chcete dopriať model s vyššou kapacitou, jeho cena môže byť o čosi vyššia, až do 1100 eur. Odporúčame pozrieť náš porovnávač cien, aby ste si nový iPhone 15 Plus kúpili za najlepšiu možnú cenu.

Aká je recenzia na nový iPhone 15 Plus?

Predáva nový iPhone 15 Plus Alza, Nay alebo Datart?

Dá sa kúpiť nový iPhone 15 Plus na splátky?

Zoženiem nový iPhone 15 Plus na Bazos?


apple iphone 15 Plus

Tento článok bol o najnovšom modeli iPhone 15 Plus od Apple. Dočítali ste sa podrobnú špecifikáciu a popis, ale aj recenzie. Dozvedeli ste sa tiež, za akú cenu sa tento mobil na Slovensku predáva. Veríme, že vám táto recenzia pomohla v rozhodovaní o kúpe tohto modelu. Ak ste sa rozhodli nový iPhone 15 Plus kúpiť alebo darovať, prajeme vám veľa spokojnosti! Ak sa radšej rozhodujete pre iný smartfón, veríme, že vám pomôžu naše ďalšie recenzie.


Prečítaj si recenzie a hodnotenia ostatných mobilov a mobilných telefónov na našej stránke. Okrem toho píšeme aj recenzie o notebookoch a počítačoch, a tiež aj tabletoch. Rozhoduješ sa, ktorý model si kúpiť a kde? Čítaj naše článkya recenzie, ktoré ti určite pri rozhodovaní pomôžu.


Prečítaj si recenziu a hodnotenia aj na základný model Apple iPhone 15, a samozrejme aj na najlepšiu verziu iPhone 15 Pro. Na našom webe samozrejme nájdeš aj články a recenzie o starších, za to stále obľúbených mobiloch. Recenziu sme písali o iPhone 14, iPhone 13, ale aj iPhone 12 a ďalších.


Kde nakupovať kvalitnú elektroniku za prijateľné ceny? Zo všetkých e-shopov určite odporúčame nakupovať v overených a s dobrými recenziami. Mnohé z nich ponúkajú rýchle dodanie, super ceny, rôzne akcie aj zľavy. Ich zoznam a recenzia nájdeš na našej stránke.

berghoff

Elektro SK - svet elektroniky vám prináša tie najnovšie správy a dôležité informácie zo sveta elektroniky. Zaujímavé novinky, aktuálne ceny, recenzie, porovnania a hodnotenia rôznych produktov. To všetko kazino nájdete na našom v webe v týchto kategóriách: mobily, počítače, notebooky, herné PC, tablety a ďalšia elektronika. Čítajte pravidelne a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o elektronike.

© 2023 Elektro-sk

info@elektro-sk.sk

bottom of page