top of page
  • Writer's pictureMichal Gašparovič

iPhone 15 cena a recenzia


iphone-15-cena-a-recenzia

Nový iPhone 15 je tu! Každý rok technologickí nadšenci a vývojári mobilných aplikácií s napätím očakávajú novinky z domu Apple. Tento rok nebol výnimkou, pretože sme boli svedkami predstavenia nového modelu – iPhone 15. Ale čo tento nový kúsok technológie skutočne ponúka a oplatí sa za neho zaplatiť už tradične pomerne vysokú cenu?


Novinka Apple iPhone 15 je vybavený pohlcujúcim 6,1" Super Retina XDR OLED displejom s maximálnym jasom 2 000 nitov, Dynamic Islandom, 6-jadrovým procesorom A16 Bionic, kvalitným 48Mpx zadným fotoaparátom a portom USB-C. Toľko na úvod a teraz si povieme o tomto smartfóne viac. V dnešnom článku si prečítate všetko, čo vás o najnovšom iPhone 15 zaujíma.


V tomto článku si prečítate o týchto témach:


Apple iPhone 15 cena


Ako vždy, nový iPhone nestrojí zrovna málo. Aj keď presná cena sa líši v závislosti od veľkosti pamäte, základný model iPhone 15 sa na Slovensku predáva už od 900 € čo je pomerne lákavá cena. Vzhľadom na inovačné funkcie a vylepšenia môže byť táto cena pre mnohých oprávnená. Aký je váš názor? Potešilo vás, že tento rok predstavitelia Apple konečne nezvýšili cenu? Nový iPhone 15 si skutočne môžeme kúpiť za lepšiu cenu ako minuloročný iPhone 14.


Milovníkov značky Apple samozrejme často nezaujme základný model a chcú viac. Aká je teda iPhone 15 Pro alebo iPhone 15 Pro Max? Na špecifikáciu a recenzie týchto modelov sa pozrieme v ďalších článkoch, ale cenu prezradíme tu. Je pochopiteľne vyššia, konkrétne cena za nový iPhone 15 Pro sa pohybuje od 1100 eur a nový iPhone 15 Pro Max zoženiete za cenu od 1400 eur. Môžeme však povedať, že na základe recenzií na tieto modely iPhone je ich cena naozaj adekvátna.



iPhone 15 špecifikácia a popis


Nový základný model iPhone 15 oproti svojmu predchodcovi ponúka množstvo vylepšení, ktoré preberá nielen od vrcholných minuloročných modelov, vrátane očakávaného konektora USB-C. Tešiť sa môžete na ešte lepší fotoaparát, elegantný dizajn, špičkový čip A16 Bionic, Dynamic Island a mnoho ďalšieho.


Apple nikdy nesklame, pokiaľ ide o technickú stránku svojich produktov. Novinka iPhone 15 prináša:


Procesor: Najnovší čip od Apple, ktorý garantuje ešte rýchlejší výkon a efektívnejšiu spotrebu energie.

Displej: Vylepšený Retina displej s novými technológiami, ktoré zabezpečujú ostrejší obraz a živšie farby.

Fotoaparát: Duálna kamera s vylepšenou technológiou na nočné fotografovanie a novými funkčnými možnosťami pre videá.

Batéria: Dlhšia životnosť batérie vďaka optimalizáciám a úsporným režimom.


... a mnoho ďalších funkcií, ktoré robia z iPhone 15 naozaj skvelý mobilný telefón.

apple iphone 15 cena

Apple iPhone 15 nastúpi už s operačným systémom iOS 17


Novinka Apple iPhone 15 bude už vybavený novým operačným systémom iOS 17. Na čo sa môžete tešiť? Kreatívne vytváranie vlastných vizitiek, ľahký prenos kontaktných údajov pomocou priblíženia telefónov, živé samolepky z fotografií a mnoho ďalšieho.


Pohlcujúci 6,1" Super Retina XDR displej s funkciou Dynamic Island


Smartfón Apple iPhone 15 zaujme svojim pohlcujúcim 6,1" Super Retina XDR OLED displejom s rozlíšením 2556 × 1179 pixelov, ktoré chráni odolné sklo Ceramic Shield s oleofóbnou vrstvou. Jeho vysoké rozlíšenie, jemnosť 460 ppi a podpora technológií HDR a Dolby Vision sa postarajú o dokonalý zážitok pri sledovaní filmov a videí, zatiaľ čo maximálny jas 2 000 nitov zabezpečí skvelú viditeľnosť aj počas slnečného dňa. Vrchnú časť displeja zdobí oválny výrez, ktorý využíva funkcia Dynamic Island. Dynamic Island ponúka interaktívne prostredie pre všetky oznámenia, upozornenia a aktivity.


Vynikajúci výkon procesora A16 Bionic


O vysoký výkon nebude núdza, a to vďaka špičkovému 6-jadrovému procesoru A16 Bionic, rýchlej internej pamäti a vyladenému operačnému systému iOS 17. Procesor sa skladá z dvoch výkonných jadier CPU, štyroch úsporných jadier CPU, piatich grafických jadier a šestnástich jadier Neural Engine. Lítium-iónová batéria v kombinácii s úspornejším procesorom A16 Bionic zaistia až 20 hodín prehrávania videa a až 80 hodín počúvania hudby. Tú možno nabíjať pomocou USB-C kábla alebo bezdrôtového nabíjania MagSafe (15 W).


Výdrž rovnako ako minuloročné modely


Keď porovnáme tohtoročnú a minuloročnú generáciu iPhone z pohľadu výdrže, tak narazíme na zaujímavé zistenia. Zatiaľ čo v predchádzajúcich rokoch sme vždy mohli počítať s tým, že novší iPhone ponúkne dlhšiu výdrž, tak tentoraz je to inak. Nový iPhone 15 má rovnakú výdrž akumulátora ako iPhone 14.


apple iphone 15 recenzia

Vylepšený kamerový systém iPhonu 15 pre nádherné fotografie


Novým lákadlom iPhone 15 je pokročilý systém dvoch kamier. Už pri základnom modeli si môžete užiť 48 Mpx prednú kameru, dvojnásobnú oproti starším modelom, ktorá vám ponúkne zhotovovanie úchvatných snímok. Snímač používa štandardný dvojnásobný zoom, čím vytvoríte fotografiu s rozlíšením 24 MP. Príjemnou novinkou je aj automatický portrétny mód s ešte ostrejšími detailmi a živšími farbami alebo funkcia plynulého zoomu pri natáčaní videa. Nový iPhone 15 teda nešetrí vylepšeniami, ktoré nás všetkých veľmi príjemne prekvapili.


Konektivita – iPhone 15 sa dočkal konektora USB-C


Konektory Lightning, ktoré sa doteraz používali v celom rade iPhone 15, nahradia univerzálne konektory USB-C na nabíjanie a prenos dát, ktoré budú od konca roka 2024 povinné na všetkých zariadeniach predávaných v Európskej únii. To znamená, že teraz budete môcť zdieľať nabíjací konektor so svojím Macom alebo iPadom.


Apple iPhone 15 recenzia


Na základe prvých recenzií je jasné, že iPhone 15 si získal srdcia mnohých užívateľov. Nielenže je rýchlejší a výkonnejší, ale tiež prináša rad inovácií, ktoré vylepšujú celkový zážitok z používania. Čo teda hovoria recenzie na najnovší iPhone 15?


Jedna recenzia hovorí: "iPhone 15 je bezpochyby najlepším telefónom, aký som kedy vlastnil. Jeho rýchlosť a nové funkcie ma úplne ohúrili."


Avšak ako všetko, aj iPhone 15 má svojich kritikov. Niektorí užívatelia argumentujú, že cena je príliš vysoká v porovnaní s konkurenciou alebo že niektoré z nových funkcií sú zbytočné. Názor si musí vždy urobiť každý sám.


Podľa našej redakcie je iPhone 15 skutočne majstrovským dielom. Je to kombinácia fantastického výkonu, dizajnu a inovácií, ktoré Apple charakterizujú. Ak ste verným fanúšikom značky alebo hľadáte telefón, ktorý definuje štandardy kvality, tento model je určite pre vás.


Toto sú podľa hodnotení a recenzií výhody iPhone 15:

  • Výkonný procesor.

  • Nádherný displej s vysokým rozlíšením.

  • Inovačné funkcie fotoaparátu.


Toto hodnotia recenzie iPhone 15 ako nevýhody:

  • Vysoká cena môže byť pre niektorých užívateľov odstrašujúca.

  • Niektoré funkcie môžu byť zbytočné pre bežných užívateľov.


V konečnom dôsledku, rozhodnutie je na vás. Ak si myslíte, že inovácie a kvalita iPhone 15 sú hodné jeho ceny, tak potom neváhajte a investujte do tohto úžasného zariadenia. Ak máte finančné prostriedky na najkvalitnejší mobil na trhu, tak potom siahnite po vylepšenej verzii Pro, prípadne Pro Max. Tieto modely totiž ponúkajú špičku technologického sveta a ich kúpu určite nebudete ľutovať. Ak ste si už bivý iPhone 15 kúpili, podeľte sa s nami o vaše skúsenosti.



Časté otázky

Aká je cena za nový iPhone 15?

iPhone 15 sa dá kúpiť už od 900 eur. Ak si však chcete dopriať model s vyššou kapacitou, jeho cena môže byť o čosi vyššia, až do 1200 eur. Odporúčame pozrieť náš porovnávač cien, aby ste si nový iPhone 15 kúpili za najlepšiu možnú cenu.

Aká je recenzia na nový iPhone 15?

Predáva nový iPhone 15 Alza, Nay alebo Datart?

Dá sa kúpiť nový iPhone 15 na splátky?

Zoženiem nový iPhone 15 na Bazos?


apple iphone 15

Prečítaj si recenzie a hodnotenia ostatných mobilov a mobilných telefónov na našej stránke. Okrem toho píšeme aj o notebookoch a počítačoch, a tiež aj tabletoch. Rozhoduješ sa, ktorý model si kúpiť a kde? Čítaj naše články, ktoré ti určite pri rozhodovaní pomôžu.


Prečítaj si aj recenzie a hodnotenia aj ja najnovší Apple iPhone 14. Taktiež sme písali recenziu o základnej verzii iPhone 13 od Apple. Na našom webe samozrejme nájdeš aj články o starších, za to stále obľúbených mobiloch. Napríklad iPhone 11, iPhone 13, ale aj iPhone X.


Kde nakupovať kvalitnú elektroniku za prijateľné ceny? Zo všetkých e-shopov určite odporúčame nakupovať v overených a s dobrými recenziami. Mnohé z nich ponúkajú rýchle dodanie, super ceny, rôzne akcie aj zľavy. Ich zoznam nájdeš na našej stránke.

berghoff

Elektro SK - svet elektroniky vám prináša tie najnovšie správy a dôležité informácie zo sveta elektroniky. Zaujímavé novinky, aktuálne ceny, recenzie, porovnania a hodnotenia rôznych produktov. To všetko kazino nájdete na našom v webe v týchto kategóriách: mobily, počítače, notebooky, herné PC, tablety a ďalšia elektronika. Čítajte pravidelne a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o elektronike.

© 2023 Elektro-sk

info@elektro-sk.sk

bottom of page