top of page
  • Writer's pictureMichal Gašparovič

iPhone 14 Plus cena a recenzia


iphone-14-plus-cena-a-recenzia

Apple na jeseň minulého roku predstavil nový iPhone 14 Plus. Zariadenie sa pýši solídnym výkonom, overeným dizajnom, no predovšetkým masívnym telom, ktorého rozmery sú takmer totožné so špičkovým iPhone 14 Pro Max.


V tomto článku si prečítate o týchto témach:


iPhone 14 Plus cena


iPhone 14 Plus sám o sebe nie je zlým či nekvalitným zariadením. Vďaka svojim rozmerom dokáže poňať veľkú batériu s dlhou výdržou, čo je oblasť, ktorá dosť trápila jeho predchodcu – iPhone mini. Problémom je, že toto je asi jediná citeľná výhoda, ktorú ponúka, a to nielen v porovnaní s menším iPhonom, ale aj so svojím súrodencom, resp. základným iPhone 14.


Nejaké inovácie sa teda nájdu, no nie je ich veľa. A čo navyše, za cenu, za ktorú sa iPhone 14 Plus predáva, asi veľmi nestoja. Takže aká je iPhone 14 Plus cena?


Minuloročný iPhone 13 mini sa začal predávať za 799 eur, nový iPhone 14 za 999 eur. A čo iPhone 14 Plus? Aká je cena iPhone 14 Plus napríklad na Alza.sk? Ten sa v najnižšej konfigurácii (128 GB) debutoval za cenu 1 149 eur. Ak by ste chceli dvojnásobok úložiska, museli by ste si zaplatiť 1 279 eur.


Koniec koncov, dá sa povedať, že hlavným problémom iPhone 14 Plus je veľmi slabý pomer cena/výkon. iPhone 14 Plus sa jednoducho neoplatí, aspoň nie každému. Odporučiť by sa dal len tým, ktorí potrebujú iPhone s extrémne dlhou výdržou batérie.


Naopak, ak vám na kapacite batérie až tak nezáleží, urobíte lepšie, ak sa poobzeráte po ostatných modeloch zo série, prípadne na výkonnejšie varianty radu iPhone 13. To sa vám v pomere cena / výkon môže oplatiť ešte viac.

iPhone 14 Plus špecifikácia a popis


Rodina smartphonov z dielne Apple sa rozrástla o ďalších členov plných inovatívnych funkcií, praktických vymožeností a luxusného designu. V poradí 14. generácia disponuje batériou s vyššou kapacitou, zdokonalenou sústavou fotoaparátov a prémiovým čipom zaisťujúcim prvotriedny výkon za každých okolností.


Na veľkorysom displeji Retina XDR si dokonale vychutnáte obľúbené programy, filmy aj hry. Oceníte ho i pri editovaní fotografií a videí. Tvorivých užívateľov iste poteší akčný režim, vďaka ktorému videozáznamy nakrútené z ruky nepokazí nežiaduce chvenie. Mobilnému telefónu nechýba ani najnovší operačný systém iOS s množstvom noviniek a vylepšení.


apple iphone 14 plus cena

Rôzne možnosti


Ako býva v prípade Apple zvykom, 14. rad smartphonov uvádza na trh v niekoľkých verziách líšiacich sa rozmermi, výkonom a objemom pamäte. Základný iPhone 14 ponúka 6,1-palcový displej, zatiaľčo variant s označením Plus disponuje nadštandardným 6,7-palcovým displejom.


Myslí na vaše zdravie


Klasické funkcie pre zdravý životný štýl dopĺňa automatická SOS funkcia pre prípad dopravnej nehody. Smartphone obsahuje špeciálne snímače, ktoré dokážu rozoznať, že s vami niečo nie je v poriadku. Ak nezareagujete v časovom limite, prístroj automaticky zavolá na tiesňovú linku a informuje kontakty, ktoré ste nastavili ako núdzové.


Neuveriteľne výkonný


Prémiový čip, ktorý poznáte aj z predchádzajúceho modelu iPhone 13 Pro, dozrie na plynulý chod náročnejších hier a aplikácií. Výrobca tiež inovoval batériu, ktorá teraz vydrží omnoho dlhšie, než ste boli zvyknutí.


Niečo pre milovníkov fotografie


Dvojica fotoaparátov s väčším snímačom vyhotoví ešte kvalitnejšie zábery, a to aj v prípade nedostatočných svetelných podmienok. Na ich výslednej podobe má svoj podiel aj špeciálny režim pre portrét, optický a digitálny zoom, širokouhlý snímač a optický stabilizátor obrazu. Predný fotoaparát zasa pracuje s novými technológiami, výsledkom čoho budú unikátne selfies.

Apple iPhone 14 Plus recenzia

Videozáznamy na profesionálnej úrovni


Nakrúcajte videá, ktorých kvalita je porovnateľná s filmovou kamerou. Apple v tomto smere stavil na filmársky režim, vďaka čomu sa môžete tešiť na vskutku mimoriadne výsledky. Pomocou akčného režimu nakrútite záznam z ruky bez nežiaduceho chvenia a bezchybne zaostríte na hlavný objekt.


Prehľadný personalizovaný systém


Aktualizovaný operačný systém prináša množstvo noviniek. Dômyselnejšie prispôsobenie osobným potrebám (dokonca aj zamknutého displeja) a maximálne zabezpečenie telefón posúvajú na úroveň spoľahlivého partnera. Nezabudnime ani na štýlové farebné prevedenia, aby ste si vybrali variant presne podľa svojho vkusu.


iPhone 14 Plus recenzia


Apple iPhone 14 Plus je model, ktorý zrejme nikto nečakal. Apple v roku 2022 neuviedol mini verziu nového iPhonu, ale model z opačnej kategórie, s veľkým 6,7-palcovým OLED displejom.


Medzi hlavné parametre patrí čipset A15 Bionic, ktorý nájdeme v minuloročných modeloch, 12 Mpix fotoaparáty a 4300 mAh batéria s bezdrôtovým nabíjaním, ktorá ponúka veľmi slušnú výdrž na jedno nabitie a je veľkou výhodou tohto modelu. Úložisko je na výber v troch kapacitách: 128 GB, 256 GB a 512 GB.


Toto sú podľa hodnotení a recenzií výhody iPhone 14 Plus:

  • Výborná výdrž batérie

  • Svetlý dizajn dobre funguje s veľkou obrazovkou

  • Rýchly a spoľahlivý výkon

  • Veľký a výrazný displej

  • Ľahký vzhľadom na veľkosť

  • Vylepšenia fotoaparátu


Toto hodnotia recenzie iPhone 14 Plus ako nevýhody:

  • Bez ProMotion

  • Bez teleobjektívu

  • Malý upgrade čipu od iPhone 13

  • Žiadny Always-on displej



Časté otázky

Aká je cena za nový iPhone 14 Plus?

iPhone 14 Plus stojí v slovenských obchodoch niečo cez 1000 eur. Ak si však chcete dopriať model s vyššou kapacitou, jeho cena môže byť až okolo 1200 eur. Odporúčame pozrieť náš porovnávač cien, aby ste si nový iPhone 14 Plus kúpili za najlepšiu možnú cenu.

Aká je recenzia na nový iPhone 14 Plus?

Predáva nový iPhone 14 Plus Alza, Nay alebo Datart?

Zoženiem nový iPhone 14 Plus na Bazos?

Aké rozmery má nový iPhone 14 Plus?

apple iphone 14 plus

Prečítaj si recenzie a hodnotenia ostatných mobilov a mobilných telefónov na našej stránke. Okrem toho píšeme aj o notebookoch a počítačoch. Rozhoduješ sa, ktorý model si kúpiť a kde? Čítaj naše články, ktoré ti určite pomôžu.


Prečítaj si aj recenzie a hodnotenia aj na základný model Apple iPhone 14. Na našom webe samozrejme nájdeš aj články o starších, za to stále obľúbených mobiloch. Napríklad iPhone 11, iPhone 13, ale aj iPhone 12 Pro.


Kde nakupovať kvalitnú elektroniku za prijateľné ceny? Zo všetkých e-shopov určite odporúčame nakupovať v overených a s dobrými recenziami. Mnohé z nich ponúkajú rýchle dodanie, super ceny, rôzne akcie aj zľavy. Ich zoznam nájdeš na našej stránke.

berghoff

Elektro SK - svet elektroniky vám prináša tie najnovšie správy a dôležité informácie zo sveta elektroniky. Zaujímavé novinky, aktuálne ceny, recenzie, porovnania a hodnotenia rôznych produktov. To všetko kazino nájdete na našom v webe v týchto kategóriách: mobily, počítače, notebooky, herné PC, tablety a ďalšia elektronika. Čítajte pravidelne a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o elektronike.

© 2023 Elektro-sk

info@elektro-sk.sk

bottom of page