top of page
  • Writer's pictureMichal Gašparovič

iPhone 13 PRO cena a recenzia


iphone-13-pro-cena-a-recenzia

Apple iPhone 13 Pro bol predstavený a uvedený na trh na jeseň roku 2021 a rozhodne nesklamal. Medzi hlavné benefity iPhone 13 Pro patrí nová generácia fotoaparátu s väčším snímačom, ktorý má trojnásobný teleobjektív, ultrazoom s automatickým zaostrovaním a možnosťou fotografovania zblízka (teda makro režim).


Do modelu sa dostali aj ďalšie vylepšenia ako je zvýšenie kapacity batérie o 10%, ale najmä ProMotion technológia (120 Hz adaptívny panel), či vylepšený procesor A15 Bionic. Poteší tiež zmenšenie veľkosti výrezu o 20%, hoci výrobca na notifikačnej lište napriek tomu nezobrazuje viac prvkov. Na výber ponúka päť farieb: zlatá, strieborná, sivá, testovaná modrá, a tiež zelená. K dispozícii sú kapacity 128GB, 256GB, 512GB a 1TB.


V tomto článku si prečítate o týchto témach:


Apple iPhone 13 PRO cena


Zaujíma ťa cena za nový iPhone 13 Pro? Tak čítaj ďalej, určite nebudeš sklamaný. iPhone 13 Pro od Apple je fantastický smartfón. Tak ako pri každom iPhone, aj 13 Pro má úvodnú cenu nie nízku. Avšak keď ho kúpiš po niekoľkých mesiacoch od predstavenie, cena už je celkom prijateľná. Napríklad iPhone 13 pro s kapacitou 256GB stál ako nový v priemere 1200 eur.


Dnes už ho aj slovenské obchody predávajú lacnejšie. Zoženiete ho za cenu po 1100 eur. Model s najnižšou kapacitou, teda 128GB dostanete už za 1000€, avšak iPhone 13 Pro s najvyššou kapacitou až 1TB stále stojí viac ako 1400 eur. Ako už sme u Apple zvyknutí, za kvalitu si musíme priplatiť. Či sa to však oplatí sa musíš rozhodnúť sám. Pomôcť ti môže aj recenzia na iPhone 13 Pro, tak čítaj ďalej.



iPhone 13 PRO špecifikácia a popis


V tomto článku nájdeš špecifikáciu a popis skvelého iPhone 13 Pro.Elegantnému minimalistickému štýlu iPhonu 13 Pro dominuje zdokonalená sústava fotoaparátov, ktorá z vás urobí naozajstného majstra. S makro objektívom sa sústreďte na jemné detaily, vychutnajte si atraktívne mestské panorámy alebo si vyhotovte selfie.

Čerešničkou na torte v rámci funkcií fotoaparátov je filmársky režim s množstvom profesionálnych efektov. Okrem iného si môžete nastaviť hĺbku ostrosti a pohrať sa so zaostrovaním jednotlivých objektov, ktoré ste práve zachytili. Nesklame vás ani rýchlosť smartphonu pri sťahovaní či streamovaní dát.

apple iphone 13 Pro cena

Autentické farby


Displej iPhonu ponúka realistické zobrazenie, dokonalý kontrast, pôsobivé rozlíšenie a neuveriteľne autentické farby. OLED technológia dozrie na to, aby bola čierna naozaj temnou a biela žiarila ako sneh. Ak práve potrebujete brilantný grafický výkon, inteligentná funkcia zvýši frekvenciu displeja. Vo chvíli, keď grafika nerozhoduje sa zasa zníži.


Sústreďte sa na detaily


Ultraširokouhlý fotoaparát s mimoriadnym objektívom dokáže vďaka automatickému zaostrovaniu upriamiť pozornosť aj na dianie v dvadsaťmetrovej vzdialenosti. I z tých najmenších detailov tak vyčarujete dych vyrážajúce zábery. Kvapka rosy alebo snehová vločka sa stanú výnimočnými. Budete sa môcť pochváliť aj časoszbernými či spomalenými makro video záznamami.


Nočné fotografovanie


So slabšími svetelnými podmienkami si hravo poradí širokouhlý fotoaparát s menšou clonou a rýchlejším snímačom. Nočný režim navyše využíva skener LiDAR a automatické zaostrovanie, takže sa môžete tešiť na pôsobivé, dokonale ostré a detailné zábery i videozáznamy. Deep Fusion analyzuje pixely z rozličných expozičných časov a tie najlepšie následne spojí do finálnej fotografie.


Teleobjektiv s optickým zoomom


Fotoaparát s teleobjektívom ponúka trojnásobný optický zoom ideálny na klasické portréty i zachytenie vzdialených objektov. Pokiaľ fotografujete niečo bližšie, vyskúšajte režim portrét s efektom bokeh či rôznymi možnosťami štúdiového svietenia a kompozície.

apple iphone 13 pro recenzia

Kreatívny filmársky režim


Nakrúcajte pomocou fotoaparátu s teleobjektívom, širokouhlého fotoaparátu alebo fotoaparátu TrueDepth. Výsledkom budú záznamy s malou hĺbkou ostrosti a schopnosťou automaticky zaostrovať z jedného subjektu na druhý. Keď sa v zábere objaví nový objekt, kamera naň sústredí svoju pozornosť. Efekt hĺbky ostrosti sa dá doladiť v nakrútenom diele.

Buďte ako profesionáli


Smart HDR 44 využíva výkon Neural Engine a každú časť záberu dolaďuje osobitne. Individuálne nastavenie automaticky upraví hneď pre niekoľko osôb v danom zábere. Software prispôsobí svetelnosť, kontrast či tón pleti. Fotografické štýly následne do záberu aplikujú vaše individuálne nastavenie. Stačí si vybrať z predvolenej ponuky.


Apple iPhone 13 PRO recenzia


Apple iPhone 13 Pro je jednoznačne jeden z najlepších iPhone v histórii. Ak túžite po väčšej uhlopriečke, kúpte si 13 Pro Max, iný rozdiel než vo veľkosti displeja a o niečo lepšej výdrži batérie tam nie je. Pokiaľ chcete pekné fotografie, výkon, kvalitný displej a slušnú výdrž, pokojne si kúpte iPhone 13 a ušetríte. Veľa dôležitých rozdielov medzi základnou trinástku a Pro verziou nie je. Hlavne fotoaparáty.


Stále rozmýšľaš, či sa ti platí prejsť na iPhone 13 Pro alebo nie? Prechod zo staršieho iPhonu XS alebo napríklad 11 na iPhone 13 Pro určite dáva veľký zmysel. Stále je tu však na výber aj výborný iPhone 12 Pro a 12 Pro Max, ktorý sa po zlacnení stal cenovo atraktívnejším a ani jeho kúpou určite neurobíte chybu. Prečítaj si recenzie na spomínané modely v našich článkoch.


iPhone 13 Pro od Apple sa teší veľmi pozitívnym recenziám a hodnoteniam od odborníkov, ale aj od bežných užívateľov. Alternatívou pre iPhone 13 Pro je napríklad základný iPhone 13 alebo potom starší, za to stále veľmi kvalitný iPhone 12 Pro. Tieto modely je možné kúpiť bez problémov pod za menej ako 1000€ aj s celkom slušnou kapacitou.


Toto sú podľa hodnotení a recenzií výhody iPhone 13 PRO:

  • kvalitná konštrukcia s IP68

  • výborný displej

  • vysoký výkon

  • svižný iOS

  • kvalitné fotoaparáty

  • makro režim

  • stereo reproduktory

  • výdrž na jedno nabitie


Toto hodnotia recenzie iPhone 13 PRO ako nevýhody:


  • chýba Always on displej

  • menší výrez displeja bez výrazného benefitu

  • chýba reverzné bezdrôtové nabíjanie

  • pri makro videu softvér automaticky a rušivo prepína medzi objektívmi



Časté otázky

Aká je cena za nový iPhone 13 Pro?

iPhone 13 Pro sa dá kúpiť už od 1000 eur. Ak si však chcete dopriať model s vyššou kapacitou, jeho cena môže byť o čosi vyššia, až do 1400 eur. Odporúčame pozrieť náš porovnávač cien, aby ste si nový iPhone 13 Pro kúpili za najlepšiu možnú cenu.

Aká je recenzia na nový iPhone 13 Pro?

Predáva nový iPhone 13 Pro Alza, Nay alebo Datart?

Dá sa kúpiť nový iPhone 13 Pro na splátky?

Zoženiem nový iPhone 13 Pro na Bazos?


apple iphone 13 pro

Prečítaj si recenzie a hodnotenia ostatných mobilov a mobilných telefónov na našej stránke. Okrem toho píšeme aj o notebookoch a počítačoch. Rozhoduješ sa, ktorý model si kúpiť a kde? Čítaj naše články, ktoré ti určite pomôžu.


Prečítaj si aj recenzie a hodnotenia aj ja najnovší Apple iPhone 14. Taktiež sme písali recenziu o základnej verzii iPhone 13 od Apple. Na našom webe samozrejme nájdeš aj články o starších, za to stále obľúbených mobiloch. Napríklad iPhone 11, iPhone 13, ale aj iPhone X.


Kde nakupovať kvalitnú elektroniku za prijateľné ceny? Zo všetkých e-shopov určite odporúčame nakupovať v overených a s dobrými recenziami. Mnohé z nich ponúkajú rýchle dodanie, super ceny, rôzne akcie aj zľavy. Ich zoznam nájdeš na našej stránke.

berghoff

Elektro SK - svet elektroniky vám prináša tie najnovšie správy a dôležité informácie zo sveta elektroniky. Zaujímavé novinky, aktuálne ceny, recenzie, porovnania a hodnotenia rôznych produktov. To všetko kazino nájdete na našom v webe v týchto kategóriách: mobily, počítače, notebooky, herné PC, tablety a ďalšia elektronika. Čítajte pravidelne a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o elektronike.

© 2023 Elektro-sk

info@elektro-sk.sk

bottom of page