top of page
  • Writer's pictureMichal Gašparovič

Apple iPhone 14 cena a recenzia


apple-iphone-14-cena-a-recenzia

Nový Apple iPhone 14 ponúka okrem tradičných farieb aj jednu novú - svetlomodrú. Ponúka tak 5 farebných variant, čo je však dôležitejšie sú ďalšie novinky. Určite každého poteší nádherný True Tone OLED displej s uhlopriečkou 6,1 palca. A čo ešte? No predsa vylepšená výdrž batérie! Okrem toho nový iPhone 14 prináša aj odolnú Ceramic Shield obrazovku a lepší výkon predného fotoaparátu v zlých svetelných podmienkach. O výkon sa postará procesor A15 Bionic. Zaujímavými novinkami sú napríklad akčný mód stabilizujúci video, schopnosť rozpoznať náraz a núdzové privolanie pomoci prostredníctvom satelitu.


V tomto článku ti prinášame tieto témy:


Apple iPhone 14 cena


Cena najnovšieho iPhone 14 sa oproti poslednému iPhone 13 mierne zvýšila. Tak ako neustále stúpajú všetky ceny, tak sme mohli očakávať zvýšenie ceny aj pre nový iPhone 14. V niektorých krajinách sa však cena tak výrazne nezmenila. Zato na Slovensku si za najnovší iPhone pekne pripratíme. Stojí to za to? Poďme sa pozrieť na popis a špecifikácie, aby sme sa o ňom dozvedeli viac. Následne si môžete prečítať všetky recenzie a hodnotenia a rozhodnúť sa, či do kúpi iPhone 14 pôjdete alebo nie. V prípade, že vás recenzia nepresvedčí, stále sa môžete rozhodnúť pre iPhone 14 PRO, alebo tiež iPhone 13, či iPhone 13 PRO.

Apple iPhone 14 špecifikácia a popis


Rodina smartphonov z dielne Apple sa rozrástla o ďalších členov plných inovatívnych funkcií, praktických vymožeností a luxusného designu. V poradí 14. generácia disponuje batériou s vyššou kapacitou, zdokonalenou sústavou fotoaparátov a prémiovým čipom zaisťujúcim prvotriedny výkon za každých okolností. Na veľkorysom displeji Retina XDR si dokonale vychutnáte obľúbené programy, filmy aj hry. Oceníte ho i pri editovaní fotografií a videí. Tvorivých užívateľov iste poteší akčný režim, vďaka ktorému videozáznamy nakrútené z ruky nepokazí nežiaduce chvenie. Mobilnému telefónu nechýba ani najnovší operačný systém iOS s množstvom noviniek a vylepšení.



Rôzne možnosti


Ako býva v prípade Apple zvykom, 14. rad smartphonov uvádza na trh v niekoľkých verziách líšiacich sa rozmermi, výkonom a objemom pamäte. Základný iPhone 14 ponúka 6,1-palcový displej, zatiaľčo variant s označením Plus disponuje nadštandardným 6,7-palcovým displejom.


Myslí na vaše zdravie


Klasické funkcie pre zdravý životný štýl dopĺňa automatická SOS funkcia pre prípad dopravnej nehody. Smartphone obsahuje špeciálne snímače, ktoré dokážu rozoznať, že s vami niečo nie je v poriadku. Ak nezareagujete v časovom limite, prístroj automaticky zavolá na tiesňovú linku a informuje kontakty, ktoré ste nastavili ako núdzové.


Neuveriteľne výkonný


Prémiový čip, ktorý poznáte aj z predchádzajúceho modelu iPhone 13 Pro, dozrie na plynulý chod náročnejších hier a aplikácií. Výrobca tiež inovoval batériu, ktorá teraz vydrží omnoho dlhšie, než ste boli zvyknutí.


Niečo pre milovníkov fotografie


Dvojica fotoaparátov s väčším snímačom vyhotoví ešte kvalitnejšie zábery, a to aj v prípade nedostatočných svetelných podmienok. Na ich výslednej podobe má svoj podiel aj špeciálny režim pre portrét, optický a digitálny zoom, širokouhlý snímač a optický stabilizátor obrazu. Predný fotoaparát zasa pracuje s novými technológiami, výsledkom čoho budú unikátne selfies.


apple iphone 14 popis

Videozáznamy na profesionálnej úrovni


Nakrúcajte videá, ktorých kvalita je porovnateľná s filmovou kamerou. Apple v tomto smere stavil na filmársky režim, vďaka čomu sa môžete tešiť na vskutku mimoriadne výsledky. Pomocou akčného režimu nakrútite záznam z ruky bez nežiaduceho chvenia a bezchybne zaostríte na hlavný objekt.


Prehľadný personalizovaný systém


Aktualizovaný operačný systém prináša množstvo noviniek. Dômyselnejšie prispôsobenie osobným potrebám (dokonca aj zamknutého displeja) a maximálne zabezpečenie telefón posúvajú na úroveň spoľahlivého partnera. Nezabudnime ani na štýlové farebné prevedenia, aby ste si vybrali variant presne podľa svojho vkusu.


Apple iPhone 14 recenzia


Na prvý pohľad je iPhone 14 v podstate iPhone 13 s mierne vylepšenými fotoaparátmi. Má rovnakú obrazovku, čipy, dlhú výdrž batérie a dizajn. iPhone 14 však prichádza aj s množstvom skvelých funkcií, vrátane satelitného pripojenia a detekcie zlyhaní. Čo možno nepoteší, je jeho pomerne vysoká cena. Každý Apple a iPhone nadšenec však pravdepodobne aj tak neodolá a nový iPhone 14 si určite zadováži.


Toto sú podľa hodnotení a recenzií jeho výhody:

  • vodeodolný

  • dlhá výdrž batérie

  • vylepšený širokouhlý objektív a selfie fotoaparát

  • Lepší výkon nočného režimu

  • Brilantná kvalita prevedenia

  • Jednoduchšie na opravu


Toto hodnotia recenzie na iPhone 14 ako nevýhody:

  • Medziročné aktualizácie sú minimálne

  • Bez USB-C

  • Stále len 60 Hz obnovovacia frekvencia

  • Žiadny optický zoom

  • Niekomu môže vadiť chýbajúci slot na SIM kartu


Časté otázky

Aká je cena za nový iPhone 14 od Apple?

Apple iPhone 14 stojí v slovenských obchodoch už od necelých 700 eur. Ak si však chcete dopriať model s vyššou kapacitou, jeho cena môže byť aj viac ako 800 eur. Odporúčame pozrieť náš porovnávač cien, aby ste si nový iPhone 14 Pro kúpili za najlepšiu možnú cenu.

Aká je recenzia na nový Apple iPhone 14?

Predáva nový iPhone 14 Alza alebo Nay?

Dá sa kúpiť nový Apple iPhone 14 na splátky?


Prečítaj si recenzie a hodnotenia ostatných mobilov a mobilných telefónov na našej stránke. Okrem toho píšeme aj o notebookoch a počítačoch. Rozhoduješ sa, ktorý model si kúpiť a kde? Čítaj naše články, ktoré ti určite pomôžu.


Prečítaj si aj recenzie a hodnotenia na mobil Apple iPhone 13, iPhone 13 PRO a Apple iPhone 14 PRO. Práve to sú najpopulárnejšie varianty k novému iPhone 14. Na našom webe samozrejme nájdeš aj články o starších, za to stále obľúbených mobiloch. Napríklad iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11 aj iPhone X.


Kde nakupovať kvalitnú elektroniku za prijateľné ceny. Zo všetkých e-shopov určite odporúčame nakupovať v overených a s dobrými recenziami. Mnohé z nich ponúkajú rýchle dodanie, super ceny, rôzne akcie aj zľavy. Ich zoznam nájdeš na našej stránke.


berghoff

Elektro SK - svet elektroniky vám prináša tie najnovšie správy a dôležité informácie zo sveta elektroniky. Zaujímavé novinky, aktuálne ceny, recenzie, porovnania a hodnotenia rôznych produktov. To všetko kazino nájdete na našom v webe v týchto kategóriách: mobily, počítače, notebooky, herné PC, tablety a ďalšia elektronika. Čítajte pravidelne a dozviete sa všetko, čo potrebujete vedieť o elektronike.

© 2023 Elektro-sk

info@elektro-sk.sk

bottom of page